FELHÍVÁS! - ajánlások a szünet idejére

Kedves Szülők!

 

Kedves Tanítványaink!

 

 

            Soha nem látott óvintézkedések mellett indult el és folyt napjainkig a 2020 / 2021-es tanév. Iskolánk a járványügyi előírásokat minden tekintetben igyekezett maradéktalanul betartani, sőt, amennyiben volt mozgástere élt a túlbiztosítás adta lehetőségekkel is. Talán ennek, no meg tanítványaink fegyelmezettségének és a szülők felelősségteljes hozzáállásának

köszönhetően mindeddig sikerült a vírust iskolánk falain kívül tartani. Mindez azért fontos, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy ha egy zárt közösségbe betör, mire észrevesszük már kezelhetetlen méreteket ölt.

            Most azonban az őszi szünet okán új, a veszélyt fokozottan hordozó kihívásokkal kell szembenéznünk. Erre hívja fel a figyelmünket Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr levele, melyben azon túl, hogy kéréseket és javaslatokat fogalmaz meg az ágazati irányítás oldaláról, kitér azok egy részének szülőkkel való megismertetésének fontosságára. Hivatkozva miniszter úr levelére iskolánk az alábbiakat ajánlja a tisztelt kollégák, a kedves szülők és tanítványok figyelmébe:

  1. A tanulók, a pedagógusok és a családok a kontaktusszám minimalizálása érdekében a lehető legkevesebb családon kívüli szociális érintkezés mellett elsősorban szűk családi körben pihenéssel és feltöltődéssel töltsék el a szünidő napjait.
  2. Kollégáink és tanítványaink egyaránt kerüljék a több személy egyidejű jelenléte mellett zárt térben zajló rendezvényeket, programokat, beleértve az iskolatársakkal, vagy más intézmények diákjaival, baráti társaságokkal, távoli, rég nem látott rokonokkal való személyes találkozásokat.
  3. Az idősek védelme érdekében a nagyszülőkkel kizárólag egészséges állapotban, a védelmi intézkedések betartása mellett kerüljön sor személyes érintkezésre.
  4. A teljeskörű fertőtlenítő takarítás hatásának fenntartása érdekében a szünet ideje alatt az iskolaépület egész területe zárva tart, ezzel is csökkentve a vírus megtelepedésének, illetve különféle felületeken való túlélésének esélyét. 

 

Fenti ajánlások betartása a biztosítéka annak, hogy a szünetet követően csak és kizárólag tüneteket nem mutató, egészséges állapotban lévő alkalmazottak és diákok részvételével folytatódhasson a tanév téli szünetig tartó második szakasza.

Köszönve eddigi erőfeszítéseiket, egyben bízva együttműködésük magas szinten tartásában Ady Endre 1899. november 1. napján írt versével kíván mindannyijuknak kegyelettel teljes emléknapot és jó egészséget a Gelsei Weöres Sándor Általános Iskola.

                                                                                             

                                                Halottak napján

Halottja van mindannyiunknak,
Hisz' percről - percre temetünk,
Vesztett remény mindenik percünk
És gyászmenet az életünk.


Sírhantolunk, gyászolunk mindig,
Temetkező szolgák vagyunk!
- Dobjuk el a tettető álcát:
Ma gyásznap van, ma sírhatunk!

 

Annyi nyomor, annyi szenny, vétek
Undorít meg e sárgolyón...
Hulló levélt hányszor feledtet
A megváltó, a gyilkos ón!...


Óh, hányszor kell a sírra néznünk,
Hogy vigasztaljuk önmagunk -
- Dobjuk el a tettető álcát:
Ma ünnep van, ma sírhatunk!...

 

https://jelesnapok.oszk.hu/prod/SZERKEZET/kepek/va4/mg_gyertya.jpg

Pályázatok

Örökös Boldog Iskola
OKOSAN a PÉNZZEL!
Örökös ökoiskola