Tájékoztatás!

Magyarország Kormánya a koronavírus terjedése miatt új munkarendről döntött, melynek részeként az emberi erőforrások minisztere határozatban szabályozta a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetését a köznevelési intézményekben.
 

Kedves Szülők!

 

Kedves Tanítványaink!

 

 

            Magyarország Kormánya a koronavírus terjedése miatt új munkarendről döntött, melynek részeként az emberi erőforrások minisztere határozatban szabályozta a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetését a köznevelési intézményekben.

 

            A Gelsei Weöres Sándor Általános Iskola tekintetében a következőket kérem Önöktől / Tőletek:

  1. Az új munkarend értelmében 2020. 03. 16. napjától meghatározatlan ideig a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása. Amennyiben arra igény jelentkezik, az illetékes tankerületi központ munkanapokon megszervezi a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét. Ezért elsőként azt kérem, hogy akinek ilyen igénye lenne, az a vasárnapi napon vagy felém a 30 / 44 11  970, vagy Horváth Miklósné Varga Anikó intézményvezető-helyettes felé a 30 / 44 14  582-es telefonszámon jelezni szíveskedjék.

 

  1. Az új munkarendre való áttéréssel kapcsolatosan a miniszter módszertani ajánlást tesz közzé. Ennek megjelenési időpontjától függetlenül a hétfői napon minden osztályfőnök telefonon és / vagy a zárt facebook csoporton keresztül felkeresi Önöket, továbbá hétfőtől a szaktanárok - ahol van - a zárt facebook csoportjukon, míg az iskola a honlapján és a facebook oldalán folyamatosan nyújt tájékoztatást. Ezért másodjára azt kérem, hogy egyfelől hétfőn lehetőségük szerint fogadják hívásainkat, másfelől pedig rendszeresen látogassák iskolánk honlapját és a facebook oldalát.

 

  1. A hétfői napon az iskola összes alkalmazottja az intézményben tartózkodik, míg keddtől jellemzően az iskolavezetés lesz elérhető teljes munkaidőben.

 

  1. A gyermekétkeztetés, mely továbbra is önkormányzati feladat, megszervezésének módjáról és biztosításáról a települési önkormányzatok a vasárnapi napon döntenek és tájékoztatják a szülőket.

Kedves Szülők!

 

 

 

            A kialakult helyzetre tekintettel kérem Önöket, hogy mindenki a megváltozott körülményekhez körültekintően alkalmazkodva, a maga és kis közösségünk vonatkozásában tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ezt a nem várt nehéz helyzetet minél zökkenőmentesebben hagyhassuk magunk mögött.

 

Ezért kérem, hogy egyfelől gyermekeik felügyeletét ne a nagyszülőkre bízzák, míg másfelől, hogy gyermekeik lehetőleg kerüljék a nagyobb, csoportos találkozásokat, programokat.

 

 

Kedves Tanítványaink!

 

 

            A mindannyiunk számára szokatlan helyzet csak türelemmel, egymásra való fokozott odafigyeléssel és mérhetetlen önfegyelemmel kezelhető eredményesen.

 

Ezért kérlek Benneteket, hogy egyfelől vegyétek komolyan az oktatás ezen, ez idáig ismeretlen formáját, míg másfelől, hogy a szokásosnál is jobban figyeljetek egymásra, szüleitekre.

 

A mielőbbi viszontlátás reményében:

 

                                              

                                                                                                            Gigler László

                                                                                                          intézményvezető

 

 

G e l s e, 2 0 2 0. 0 3. 1 4.

Pályázatok

Magyar Falu Program
ESZA
Csodaszarvas program
OKOSAN a PÉNZZEL!
Örökös Boldog Iskola
Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány
Örökös ökoiskola
Határtalanul - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.