Tájékoztatás a TÁVOKTATÁSSAL kapcsolatban

Kedves Szülők!

 

 

                Először Önökhöz szólnék és rögtön egy köszönettel kezdem. Köszönöm a megértésüket, a hozzáállásukat és a türelmüket. Kérem, hogy bár várhatóan az idő előrehaladtával az említetteknek egyre inkább híján leszünk, mindannyian magabiztosságot, megértést és türelmet sugározzanak gyermekeik felé. Ennek alapja, hogy gyermekeikbe azt plántálják, hogy az előttünk álló határozatlan időszak nem iskolai szünet, hanem a tanulás-tanítási folyamat egy sajátos formája, mely mindannyiunk irányába új kihívásokat támaszt, mindannyiunktól új megoldásokat igényel.

 

         E bevezető sorok után térjünk át az érdemi információkra, azaz a gyakorlat mikéntjére, mely életkori sajátosságaikból adódóan másképp érinti az alsó tagozatosokat, azon belül is a legkisebbeket. Az Ő esetükben minden osztály zárt facebook csoportján keresztül fog kommunikálni az osztálytanítókkal, akik napi bontásban határozzák meg a feladatokat, illetve ellenőrzik azok otthoni feldolgozását. Az 1 – 2. osztályosok esetében azonban elengedhetetlen a szülővel, nagyobb testvérrel történő napi fél, egy órányi gyakorlás. A felső tagozatosok esetében tantárgyanként változóan napi – heti bontásban, elsődlegesen a google tanterem adta lehetőségek kerülnek kiaknázásra, de iskolánk honlapján és a zárt facebook csoportokon belül is fog történni tananyagátadás és számonkérés is. A pedagógusok egy speciális tanári csoporton belül kommunikálnak egymással.

 

         Az iskolában munkaidőben kizárólag az intézményvezető és helyettese tartózkodik, ők a már ismertetett telefonszámon, illetve szükség esetén személyesen is megkereshetők, míg a pedagógusok az említett platformokon keresztül érhetők el.

 

Kedves Tanítványaink!

 

 

                Ha másért nem, hát azért mindenképpen „hálával” tartozunk a kialakult helyzetnek, hogy egy, tantermi körülmények között nem mindig fellelhető oldalatokról ismerhettünk meg máris benneteket. Mégpedig az együttműködésről és az aktivitásról. Minket is meglepett, hogy már az első órákban mennyien követeltétek, hogy: „Kezdjük már! Mikor jönnek az első feladatok?

 

         Reméljük, hogy a kezdeti aktivitás nem elmúlni, de fokozódni fog. Addig is napi rendszerességgel nézzétek az online csatornákat és ha az nem lenne elég, akkor had ajánljak néhány linket a figyelmetekbe:

 

  1.  https://adtplus.arcanum.hu/hu/
  2.  bookrclass.com
  3.  www.bookrsuli.hu
  4.  https://tka.hu/tudastar_kereso
  5.  https://doverelearning.com
  6.  https://www.duelbox.com/ingyenes-tavoktatasi-program
  7.  http://edia.hu
  8.  http://www.epalatabla.hu/
  9.  https://hipersuli.hu/tavoktatas/
  10.  https://learningapps.org
  11.  https://mediaklikk.hu/digitalisoktatas/
  12.  https://mek.oszk.hu
  13.  https://www.mozaweb.hu
  14.  https://filmarchiv.hu/hu/gyujtemenyek
  15.  http://www.nkp.hu
  16.  http://www.okosdoboz.hu
  17. https://www.educatio.hu/projektjeink/tamop342b/eredmenyek/szakszolgalati_protokollok
  18.  https://junior.sulinet.hu
  19.  http://tudasbazis.sulinet.hu
  20.  https://www.tabello.hu/
  21.  https://www.youtube.com/channel/UCl7k4kRwG0W-DK_9_HCkx7w
  22.  https://www.youtube.com/playlistlist=PLSk02cdOEn6ipWzy3EiO1tQRIpQOAJhQc),
  23. https://www.tanulotarsadalom.hu
  24. http://videotanar.hu/
  25. http://videotorium.hu
  26. https://wordwall.net/hu
  27. https://www.xeropan.com
  28. https://zanza.tv/

 

Ma még pihenjetek, aztán a holnapi nappal kezdődjék hát a buli. Bizonyítsuk be közösen, hogy lehet szórakozva is tanulni, hogy akkor, amikor azt gondoljuk rólatok, hogy felelősséggel gondolkodó és cselekvő nebulók vagytok, nem tévedünk. Mi bízunk bennetek és türelmetlenül várjuk ez első sikeresen megoldott feladatokat.

 

Akkor hát munkára fel:

 

                                                                   Gigler László

                                                                  intézményvezető

 

G e l s e, 2 0 2 0. 0 3. 1 6.

Pályázatok

Csodaszarvas program
Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány
Határtalanul - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Magyar Falu Program
Örökös ökoiskola
ESZA
Örökös Boldog Iskola
OKOSAN a PÉNZZEL!